Hello world!
                 

was dus onze start hier naast deze duinpartij .  Wij begonnen in een klein huisje op 5000 m² weidegrond als echte beginnelingen met nog niet veel plantenkennis/opleiding of wat dan ook!


Ons enthousiasme was op dat moment groot. Tijdens de bouw van de garage aan ons huis lieten we, met een graafmachine, helemaal  achter op ons perceel een vijver graven. Daar moest natuurlijk ook een zonneterras komen. Er lag ondertussen ook een tekening voor een tuin klaar (heel eenvoudig dat wel!) EN HOE NU VERDER!!! Het geld om een grote tuin aan te leggen was er niet meer. We hebben wel enkele grote bomen gekocht waarvan de rode beuk, de treurwilg, een rode acer, een prunus, onze prachtige magnolia en een notenboom. Mijn man was druk in de weer met het groter maken van ons huis. Ondertussen ben ik  zelf de vaste planten gaan zaaien op kleine zaaibedjes: lupinen, duizendschoon,vrouwenmantel  phlomis, enz. Voor de groenblijvende struiken en grotere planten had ik een ander plan bedacht. "We zetten in het plaatselijke weekblad een advertentie!” : zijn uw struiken en planten te groot 
geworden......bel ons en wij komen ze gratis voor u verwijderen!..... Nou dat was een groot succes! Ik heb grotendeels zelf overal vandaan coniferen,struiken (bloeiend hout) zelfs bomen uitgegraven.
       
Het resultaat na het eerste jaar was dan  ook overweldigend. Natuurlijk zijn er nog  wel (vooral enkele grote) planten gaan hemelen maar het meeste stond in onze al aardig "volwassen" tuin te pronken. Mijn man had ondertussen ook een weitje omheint waar schapen, geiten, een hangbuikzwijntje en kippen een plekje hadden. De kinderen vonden het fantastisch. We hebben daar ook wat fruitbomen geplant waarvan nu alleen de appelboom nog een echte blikvanger is. Aan de straatkant hadden we ook nog een blok met Amorica kerstboompjes geplant om wat "bij te verdienen” , achter een oude schuur experimenteerde ik met planten en we legden daar ook een heidetuin aan die in die tijd toch echt nog wel in de mode waren. Heel wat uurtjes brachten we door om alles onkruidvrij te houden. Natuurlijk hebben we ook veel mislukkingen gehad zoals bijv. diezelfde heidetuin ( deze zou geen onderhoud vergen! Viel dat even tegen!!!) , een ‘natuurlijke’ vijver ( waar we na enkele jaren bijna overeen konden wandelen.) Planten te dicht op elkaar zodat ze verpieterden en ga zo maar door.
Maar toch...................een prachtige tijd!!!!                        EEN PRACHTIGE TIJD !!

 De kinderen genoten net als wij van onze vrijheid rond het huis en de natuur erachter.